Vanaf maandag 24 augustus gaan de basisscholen weer beginnen. Kinderen die zich toch nog mochten vervelen kunnen op 23, 26 en 30 augustus tussen 14.00 uur en 16.15 uur deelnemen aan vakantieactiviteiten bij het Fort. Meld je online aan en bestel kaartjes via www.forteventsvenlo.nl. Tickets kosten 7,50 euro per persoon. En dat is inclusief limonade, cake en alle benodigdheden voor de activiteit naar keuze.


De gemeente kreeg de afgelopen maanden veel overlast-meldingen over verkeerd geparkeerde fietsen. Ook vanuit onze wijk. In overleg met het wijkoverleg zijn daarom extra stallingen geplaatst, o.a. op het station. Om te zorgen dat de overlast nu ook echt verdwijnt, wordt er nu gehandhaafd.

 

 

Op 24 juni vond er een steekincident plaats in de Tweede Maasveldstraat. Hierbij werd een man gewond.


Op 21 juli zijn een fietser en een brommer met elkaar in aanrijding gekomen op het fietspad St. Willebrordstraat, ter hoogte van de brug van de Eindhovense weg.


Op 30 juli is een fietser bij de spoorwegovergang bij de Eindhovenseweg geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde toen de man de weg wilde oversteken.


Een woning aan de Gosewijnstraat is voor zes maanden gesloten omdat daar een hennepkwekerij werd aangetroffen


Wietplantage in de buurt? Dealen van drugs? Kan het jou wat schelen?
Natuurlijk wel, want dit soort zaken maken de buurt er niet prettiger op. Sterker nog, het kan voor jou of je buurtgenoten gevaarlijke situaties opleveren. Denk maar aan de wietplantages die vrijwel altijd brandgevaarlijk zijn. Je zult er maar naast wonen…
Je kunt dit melden bij Misdaad Anoniem: 0800-7000 of kijk op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/ voor meer informatie.

 


Veel evenementen zijn geannuleerd of worden dit jaar op een andere manier georganiseerd.
Het liedjesmatinee van de Wortelpin krijgt een andere vorm en is op zaterdag 26 september live te zien op Omroep Venlo.
De elf nieuwe liedjes worden die avond gepresenteerd vanuit de studio van Omroep Venlo aan het Nedinscoplein. Kijkers kunnen sms'en en bepalen zo samen met de vakjury welke vier liedjes winnen.

 

Blariacum Baeregood, in normale tijden op vastelaovend-zaterdag, slaat een jaar over.

 

Woningeigenaren in de gemeente Venlo kunnen tot 31 maart 2021 een energievoucher aanvragen. Deze zijn bestemd voor het ne-men van energiebesparende maatregelen in huis. Denk daarbij aan kleine maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop, LED verlichting of het aanschaffen en bevestigen van radiatorfolie. Maar ook aan grotere ingrepen zoals bijvoorbeeld vloer-, dak- of spouwmuurisolatie, een zonneboiler, het vervangen van een kozijn met isolerend glas of een warmtepomp.
Er zijn vier typen vouchers beschikbaar. Deze hebben een waarde van €60,- €200,- €400,- of €1.000,-. Per adres mag één voucher worden aangevraagd. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld en op = op. Voor meer informatie over de energievouchers en het aanvragen van de vouchers ga je naar www.duurzaambouwloket.nl/rre-venlo.Blerick Beweegt: Elke laatste vrijdag van de maand zullen M2B en Beweegcentrum Schreurs bewoners op verschillende locaties in Blerick in beweging laten komen. Dit gebeurt ook op de binnenplaats van de Vijfsprong. Iedereen is welkom, verzamelen om 11.30 uur.

 

Onze vaste schrijver, Jan Titulaer, heeft weer een nieuw boek geschreven: “Het gebeurde in Blerick – Blariacum – Blaricge – Blièrick” Deze keer geen verhalen, maar een bundeling van de meest interessante artikelen die de historie van Blerick beschrijven vanaf de laatste ijstijd tot aan de laatste oorlog. Niet in dialect, maar in het Nederlands, om het toegankelijk te maken voor meer mensen. Eind september ligt het in de boekwinkel, tegen kostprijs. Een paar lokale ondernemers ondersteunen dit initiatief, waardoor het allemaal echt mogelijk wordt.

Aanvullende gegevens