Op 24 september is een intercity tegen de oplegger van een vrachtwagen gebotst op de spoorwegovergang op de Groot-Bollerweg. Een vrachtwagenchauffeur wist het spoor niet tijdig verlaten. De machinist probeerde nog een botsing te voorkomen door de noodrem te gebruiken. De passagierstrein ramde desondanks de oplegger. Er raakte niemand gewond.


Op 2 oktober vond de leedjes-aovend van de Wortelepin plaats. Het liedje “Wao zien we gister gewaes", gezongen door Willy Billekens en Bart Janssen behaalde de eerste plaats.


Op woensdag 11 oktober was er een schietincident op de Burg. Gommansstraat. Dit ter hoogte van de rotonde naar het station.
Twee automobilisten kregen onenigheid. Daarbij werd er geschoten en een persoon raakte gewond.


Op 15 oktober was er op de aansluiting met de A73 een aanrijding tussen 2 auto’s. Een ambulance werd opgeroepen om de inzittenden te controleren maar zo ver bekend hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis.


Vanaf 11 oktober heeft de gemeente weer bladkorven in alle stadsdelen geplaatst. In de bladkorven mag alleen bladafval. Snoeiafval, takken en overig tuinafval mag er niet in. De reden hiervoor is dat de bladeren apart worden verwerkt. De gemeente Venlo heeft nl. afspraken gemaakt met agrariërs die de bladeren op hun akkers onderploegen. De bladeren vergaan onder de grond en zorgen zo voor een goede bemesting van het land. Voor de gemeente is dit goedkoper dan het bladafval naar een afvalverwerker brengen. In onze wijk zijn bladkorven te vinden op de Horsterweg en aan de Burg. D’ Ólnestraat.


Is er iets kapot bij jou in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Meld het meteen bij de gemeente. Ook als het gaat om gedumpt afval of vernielingen. Dat kan via de website https://www.venlo.nl/meteen-melden of door even te bellen naar 14 077.


Op 27 oktober is het Halloweenfeest voor de kinderen van buurtvereniging Onderlinge Hulp.


Op 9 november wordt de traditionele Sintermertesoptocht in Blerick gehouden. Om 17.15 uur wordt in de St. Antoniuskerk het Sintermerte toneelstukje opgevoerd en spreekt Sintermerte de kinderen toe. Om 17.40 uur loopt de optocht vanuit de Antoniuskerk door de Kloosterstraat, Witherenstraat, Ruystraat, van Borne-straat, Pepijnstraat, Schenck van Nijdeggenstraat naar het Schepenenplein. Rond 18.15 uur wordt daar het Sint Maartensvuur aangestoken. Kinderen krijgen op de Schenck van Nijdeggenstraat een oliebol.


In alle huizen in Nederland moet op elke verdieping een rookmelder komen te hangen. Nu geldt de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar ook alle bestaande huizen moeten er vanaf 2022 aan geloven. Het is maar dat jullie het weten!

 

 

Hebben jullie al een Coronabewijs? Met een smartphone en je DigiD kun je dat gemakkelijk downloaden via www.coronacheck.nl
Geen smartphone? Bij de stadsbibliotheek in Venlo helpen ze je om een papieren bewijs te krijgen. Het duurt een paar dagen voordat je het bewijs krijgt thuis gestuurd. Meteen even doen.


Is het jullie ook opgevallen dat er de afgelopen maand ontzettend veel vlinders te zien waren?
Volgens de Vlinderstichting was het aantal vlinders de afgelopen 10 jaar verontrustend laag. Met name de droogte van de afgelopen jaren was desastreus. Het koele natte voorjaar van 2021 heeft het tij een beetje doen keren. De rupsen hadden door alle regen veel te eten. En dat zagen we in de zomer terug in de vlinderstand: verschillende soorten zijn na jaren eindelijk weer eens op het niveau van 30 jaar geleden. De citroenvlinder, de atalanta en de dagpauwoog bijvoorbeeld.

 


Foto’s: Thei Wulms

Ergun Cangir gaat zich, via een lokale politieke partij, verkiesbaar stellen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezing van 2022. Als wijkbewoners hier vragen over hebben of hem willen tippen m.b.t. de gang van zaken binnen onze wijk kunnen ze hem hiervoor benaderen. Zijn contact gegevens zijn bekend bij de redactie.

Aanvullende gegevens