We zijn 2020 weer knallend in gegaan. En kregen dan ook een aantal opmerkingen over het afsteken van vuurwerk, wat al een week voor de eindejaarsviering begon. Of het gedeeltelijk verbod bij de volgende jaarwisseling gaat helpen? We zullen het wel merken.

 

Veel opmerkingen kregen we over de klok van de kerk. Die liep enkele weken achter. En net toen we daar aan gewend waren, werd ze weer gelijk gezet. Nu zijn we gelukkig weer bij de tijd!

 

Op vrijdag 31 januari werd er ’s ochtends om 04.00 uur ingebroken in een bedrijfsauto van van Ewijk Elektro. De wagen stond geparkeerd in de Fort St. Michielstraat.


De groenstrook in De Schansgraaf wordt op dit moment vaak als uitlaatplaats voor honden gebruikt. Op initiatief van buurtbewoners wordt daar nu een Jeu de Boulesbaan aangelegd. Alles is geregeld. De gemeente heeft een uitvoerder gevonden die op kosten van het SAM-fonds de baan zal aanleggen. Het onderhoud en toezicht worden door de buurt zelf gedaan.
Hopelijk houden hondenbezitters rekening met deze buurt-accommodatie, zodat velen plezier kunnen beleven aan de baan.


Op zaterdag 8 februari is de brandweer uitgerukt voor een kelderbrand in het voormalige pand van de Blerickse krant in de !e Lambertusstraat. Een half uur na de melding was de brand geblust. Er waren geen gewonden.

 

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom deed de gemeente alle kinderen van groep 7 het boek “Koning van Katoren” van Jan Terlouw cadeau. Dit in het kader van de landelijke actie: geef een boek cadeau.

 

In het weekend van 9 februari raasde Ciara over ons land. De schade in onze wijk viel mee. Bewoners die de carnavalsvlaggen vergeten waren binnen te halen konden die na de storm op de grond terug vinden. Wel liep het dak van Bibob schade op. Oplettende bewoners konden via de Buurtpreventie-app snel de eigenaar inschakelen, zodat meer schade werd voorkomen.

 

 

 

De gemeente is bezig met een regeling voor energiebesparende maatregelingen. Meer energie besparen is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou als eigenaar van een woning te helpen om energie te besparen, kun je vanaf medio maart 2020 subsidie aanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, radiatorfolie, een waterbesparende regelaar voor de kraan, een stekker met aan-uitknop of tochtstrips. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de website www.morgeninvenlo.nl

 

Het Fortmuseum exposeert een collectie ‘vastelaovend memorabilia. Je kunt er muziekdragers, kranten, medailles en andere vastelaovendzaken bewonderen. De expositie is gratis toegankelijk.
Het museum is geopend van ma t/m wo van 13:00 tot 17:00 en zaterdags vanaf 10:00.

 


In de Vijfsprong is sinds kort het kantoor van Buurtbemiddeling Venlo te vinden. Buurtbemiddeling helpt buren om bij conflicten of problemen een oplossing te vinden. Je kunt een afspraak maken via het telefoonnummer 077-3596565 (dinsdag t/m vrijdag in de ochtend bereikbaar).


Hondenpoep blijft een heikel punt. Deze keer kregen we meldingen over hondenpoep rond het Medisch Centrum Lambertus. De attente hondeneigenaar die de poep van zijn eigen hond netjes in een zakje doet trapt in de uitwerpselen die een andere eigenaar heeft laten liggen. Niet leuk!


Op vrijdag 14 februari heeft de politie op het Kazerneterrein een grote verkeerscontrole uitgevoerd. Er werden 40 voertuigen gecontroleerd en 11 proces-verbalen uitgeschreven.
Twee bestuurders werden mee-genomen naar het bureau op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.

 


En hebben jullie ook gemerkt dat het voorjaar er aan komt?


Aanvullende gegevens