Herfstvakantie

Nadat we 5 weken zomervakantie hadden gevierd begon het nieuwe leerjaar op de Aloysiusschool. Och, nog maar 9 weken en dan kregen we weer een weekje herfstvakantie.

Net zoals in de zomerweken was ik dan actief in het zoeken naar een kortstondig baantje.
Tja dan kwam je toch weer bij de boer terecht. In de Bookend waren ze in oktober druk met het oogsten van de aardappelen. En omdat ik toch graag in de grond wroette en altijd op zoek was naar spectaculaire archeologische vondsten leek mij dat een leuke klus om te doen.
Dit heb ik zo enkele jaren volgehouden, ondanks soms erbarmelijke weersomstandigheden. De eerste nachtvorst was al geweest en de herfststormen waren regelmatig aan de heftige kant. Maar de aardappeloogst was rijkelijk en van die paar zuur verdiende tientjes kon ik weer extra hebbedingetjes kopen.
Als het weer heel slecht was gingen we niet. De boer was er niet blij mee want de oogst moest toch binnen gehaald worden. Ik kon mij niet afmelden want er was geen telefoon.
Dan zat ik op zolder naar al die gespaarde postzegels, sigarenbandjes en lucifermerken te kijken. Die werden mooi gerangschikt en in albums geplakt. Heel af en toe struin ik nog de zolder af en kom bij al deze vergeelde albums uit. En dan, aarzelend, “zal ik ze weg doen?” Hup, ze verdwijnen meteen in de opruimdoos. Maar als die vol is schuif ik hem toch weer terug voor een volgende opruimactie.

En dan, als de herfstvakantie achter de rug was gingen we weer naar school en rekende ik snel uit wanneer de kerstvakantie begon.

Groet Hans Huijs.

 

Aanvullende gegevens