Van Kontaktblad naar PUNT 4

Trots op 50 jaar eigen Wijkblad voor de Smeliënkamp.


Na 21 jaar penningmeester te zijn geweest ben ik in mei 2008 gestopt in die hoedanigheid voor het Kontaktblad. Het toenmalig bestuur ging overdag vergaderen en dat was voor een werkende man niet te doen. Na zoveel jaren was het tevens goed dat er vervanging kwam. Het voelt anders aan als of je langzaam bij het interieur begint te behoren.

Mijn verbondenheid vanaf het prille begin was nog wel aanwezig. Daarom zorg ik mede 6 x per jaar dat het blad in de bussen valt en haal ik in oktober ook nog de broodnodige centjes op tijdens de deurcollecte. Mede ingegeven door het gezellige contact dat telkens ontstaat als je aanbelt bij de buurtbewoners.

Het toenmalige bestuur besloot om in 2010 de naam aan te passen van Kontaktblad tot Wijkblad Punt.
Hevige discussies over het loslaten van de gevestigde naam leidden er toe dat iemand tijdens een redactievergadering de uitspraak deed dat de leden er geen Punt van moesten maken. En de wijziging van de naam van het wijkblad was een feit: Wijkblad PUNT.

Steeds meer werd in de Smeliënkamp gezocht naar gebeurde dingen en nieuwe schrijvers voor interessante artikelen. Het werden veelal vaste rubrieken. De variatie die telkens geboden wordt aan de lezers is van grote waarde gezien de reacties die telkens komen na het uitbrengen van weer een nieuwe uitgave van PUNT.Gelukkig brengen de advertenties en de jaarlijkse deur aan deurcollecte voldoende geld in het laatje om door te blijven gaan. Het aantal enthousiaste vrijwilligers is al jaren stabiel en mocht iemand om wat voor reden dan ook wegvallen is snel een nieuwe persoon gevonden die zijn handjes laat wapperen voor PUNT.

Het was de bedoeling om in mei een feestje te bouwen bij en in de Vijfsprong maar helaas, door de coronacrisis kan dit niet doorgaan. Hopelijk is er later in het jaar, als de coronadampen zijn opgestegen, voldoende ruimte (zij het op afstand) om nog eens goed terug te blikken op 50 jaar Kontaktblad/PUNT voor onze mooie wijk.

Dit was tevens mijn laatste deel voor deze serie. In de volgende uitgave neemt een andere PUNTER het stokje over.

Hans Huijs.

 

Aanvullende gegevens