Aandachtspunt!

 

 

Niet iedereen geniet van de vakantieperiode!

 

De vakantieperiode is voor veel mensen een heerlijke tijd waar ze lang naar uit kijken. Maar dat geldt niet voor iedereen.

Wat dachten jullie van de niet-meer-zo-mobiele ouderen, die gewoonlijk door een van de kinderen meegenomen worden om boodschappen te doen? Alleen zijn die kinderen nu een aantal weken op een welverdiende en zeer gegunde vakantie.

Of van de mensen die gewoonlijk door vrijwilligers bezocht worden en die daar genoeglijke uurtjes mee beleven? Maar die vrijwilligers hebben natuurlijk ook hun vakantie verdiend.

Of van de zieke waar met regelmaat een kennis of familie naar binnenloopt om even bij te kletsen…. Grote kans dat die kennissen en familieleden ook op vakantie zijn.

Tegelijkertijd vallen veel activiteiten stil: de gymclub, de kaart-club, etc. En daarmee ook de contacten die via die activiteiten lopen.

En dan hebben we het nog niet eens over het weer: als het bloedheet is kun je beter binnen blijven en zijn er aanzienlijk minder mensen op straat.

Kortom: voor een aantal mensen is de vakantieperiode een eenzame tijd. En ook zij verdienen aandacht.
Als je thuis bent: geef hun die aandacht dan. Loop eens binnen, vraag eens of je iets voor hun kunt doen, maak een praatje, drink samen een “tas koffie”. Het is een kleine moeite waar je iemand een groot plezier mee kunt doen.

 

Aanvullende gegevens