Ingezonden:Corona-mijmeringen

Ik heb de laatste tijd veel dingen gedaan, maar ook veel dingen gelaten.
Ik kwam in de administratie tegen dat ik nog geen contributie heb betaald voor de PUNT en toen zag ik dat ik vorig jaar ook geen bijdrage heb betaald. Dus dat was het sein dat ik voor twee keer iets over moest maken. Zodoende heb ik ook de administratie van mezelf en mijn zus bijgewerkt, op tijd de belastingaangifte gedaan. Alles netjes bijgewerkt.

Wat een rare tijd hebben we toch. Ik zie ondanks de sombere dingen ook heel veel goede dingen gebeuren. Mensen gingen spontaan anderen helpen, er werden tekeningen gemaakt, ook op de stoepen met krijt. Om te hinkelen, of te springen of om opa en oma goeiedag te zeggen, we houden van je!

De lucht werd schoner, het was veel rustiger op straat, de benzineprijs ging naar beneden, je hoorde overal vogeltjes fluiten.
Je hoefde niet uit te kijken met oversteken, je hoefde nergens op tijd voor op te staan, kon op je gemak koffie drinken en de krant lezen.
Ik heb veel boeken gelezen waar ik me normaal de tijd niet voor gunde. En films gekeken en virtueel musea bezocht. Op televisie was meer extra te zien.
Verjaardagen gingen niet door, je kon gewoon op tijd naar bed. Ik ging dan wel een uitgebreidere kaart sturen naar de jarige. Ook heb ik meer kaarten van medeleven gestuurd naar mensen die een dierbare verloren hadden.

Het was drie maanden heel erg stil, maar ik heb genoten van die rust!
Kamers opgeruimd, winterspullen gewassen en opgeborgen, een hele grote pak brieven van de zolder gehaald die van mijn vader waren uit de oorlogstijd. Altijd gedacht: "Dat doe ik nog wel eens een keer". Nu was het een mooie tijd om eraan te beginnen. Ik heb ze allemaal in steekmappen gedaan en op datum gesorteerd. Dat was een hele klus.
De meeste waren met potlood geschreven en op de randjes was er nog wat bij gekrabbeld, want daar ging je toen geen heel nieuw blaadje voor aanbreken.
Ik wil ze nou nog gaan scannen. Dan blijft het beter bewaard.

Nu die oorlog al 75 jaar geleden is, is het toch wel speciaal om hier nu mee bezig te zijn. Ook omdat het nu zo'n aparte tijd is. Sommige dingen komen ook wel overeen.

Ik dacht dat ik tijd genoeg had, maar langzaam is de rust ook weer aan het verdwijnen.
Er is alweer een hoop meer verkeer op straat, in de winkels wordt het ook weer drukker. Mensen denken toch dat ze weer voor de lol kunnen gaan shoppen, met twee karren achter elkaar door de supermarkt.... Ze vergeten snel dat ze nog beter wat afstand kun-nen blijven houden.

Die corona ga ik niet missen maar sommige leefgewoontes wel!
We hebben er wel wat van geleerd; de natuur blijft toch de baas.

C.C. (naam bekend bij redactie)

Aanvullende gegevens