Kerstwonder

 

Een paar jaar geleden heb ik enkele artikelen geschreven over ons gezin in Nederlands-Indië. Veel zaken hebben heb ik kunnen achterhalen, er zijn echter ook nog altijd vragen.
Mijn vader vertrok in 1922 en huwde in 1928 tijdens zijn verlof met Allegonda Tillemans uit Tegelen. Zij kreeg TBC en moest terug naar Nederland voor herstel. Zij stief in Sanatorium Dek-kerswald Groesbeek in 1932.

 


Via Heemkunde Vereniging Reuver en Tegelen, waar ik een paar vragen had neergelegd, kwam als een wonder een brief te voorschijn uit 1930, datum 13-6-1930. Een handelaar in ansichtkaarten, trof deze brief/ansicht aan en heeft hem doen toekomen aan de Heemkundevereniging. Hij is geschreven op s.s. Insulinde. Uit de brief blijkt dat mijn vader toch met zijn zieke vrouw mee kon naar Nederland . Hij moest echter weer terug waar hij 2 jaar later bericht kreeg dat ze was overleden.

 

 

De inhoud van de brief:

a.b. 11 juni 1930
Lieve Ouders Zus en Broer.
Uw brief datum 28 Mei hebben wij in Port Sait ontvangen. En hebben tot nu toe nogal een goede reis gehadt, wel ben ik een paar dagen zee ziek geweest zoo dat ik wel een paar kilo”s ben afgevallen, maar dat zal in Holland wel weer terecht komen. Verder weten wij nog niet zeker of ik in Dekkerswald of wel in Mariaoord te Gennep kom. Voor Rotterdam krijgen wij daar bericht over.
Dus wachten jullie maar kalm tot nader bericht waar ik ben. Met hartelijke Groeten Jac, Gondje

 

Joja 

Aanvullende gegevens