Ingezonden: de Kleierkas

 

De Kleierkas met winkels in Blerick (Grote Parallelstraat 15) en Tegelen (Grotestraat 86b), verzamelt en verkoopt ‘Kleding met Ervaring’. De opbrengst gaat naar goede doelen in de regio Venlo.

2020 had voor ons een feestelijk jaar moeten worden. De Kleierkas bestaat dit jaar nl. 35 jaar. Het jaar was begonnen met een maandelijkse verloting voor de klanten van de winkels. Er werd een feestdag voor de vrijwilligers voorbereid. En er zou na de zomer een grote actie van start gaan om verenigingen, stichtingen of personen in de regio te sponsoren. Daarvoor was een mooi bedrag beschikbaar.

 

Het pakt helaas allemaal anders uit. Door het Corona-virus moesten we onze winkels sluiten. Dat was jammer voor de vrijwilligers die maar al te graag weer aan de slag wilden gaan. Jammer voor de klanten die hun zomergarderobe wilden aanvullen. En jammer voor alle mensen die hun gebruikte kleding bij de winkels wilden inleveren.

Om aan deze laatste groep tegemoet te komen is het al enkele weken mogelijk om nog draagbare kleding in te leveren. De kleding kan in vuilniszakken of dozen elke donderdagmiddag neergezet worden bij de deur van de winkels in Blerick en Tegelen. Daar wordt al veel gebruik van gemaakt. En we hebben mooie spullen binnen gekregen.

 

 

Het weer openen van de winkels heeft wat meer voeten in aarde. Voor alles willen we de veiligheid van de vrijwilligers en de klanten bewaken. Maar binnenkort gaat het toch gebeuren!
De winkel in Tegelen zal op 7 juli weer open gaan. De winkel in Blerick een week later, op 13 juli. Wel met wat beperkingen. Zo kunnen er in Blerick maar maximaal drie klanten tegelijk aanwezig zijn. Natuurlijk kom je ons niet bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt, en vanzelfsprekend wordt er voor de nodige hygiene gezorgd.

 

We verheugen ons er op om jullie weer te zien!

En de jubileumviering? Die wordt gewoon een jaartje uitgesteld!

Bestuur Kleierkas
Meer informatie: www. Kleierkas.nl of volg ons op Facebook

 

 

Aanvullende gegevens