Onderlinge Hulp

 

Beste lezers

 

4 September 2021 was er een groot straatfeest voor de jeugd van de hele buurt. Dit feest was gepland in 2020 voor ons 75-jarig jubileum, wat helaas geen doorgang mocht en kon hebben i.v.m. Corona. Omdat men zich hiervoor moest opgeven in verband met inkopen, hadden alle buurtbewoners een aanmeldformulier in de brievenbus gehad. De straat was autovrij gemaakt en de ochtend ging van start met opbouwen van springkussens, stormbanen en veel spellen. Trots dat er veel hulp was met opbouwen door buurtbewoners zowel leden als niet leden!
Om 9.30 uur startte het grote straatfeest. Nadat de eerste spellen waren gespeeld konden de kinderen wafels versieren, deze waren gebakken door een lieve vrijwilliger. Een goochelaar kwam zijn trucjes laten zien. Na samen gegeten te hebben zijn de kinderen de spellen af gaan werken. Er was nog tijd om te genieten van de stormbanen. Wat een pret hadden de kinderen met de stormbanen van LT verhuur, waarvan de langste 27 meter was. Voor de kleinere kinderen was er een klein springkussen zodat de “grotere” hun niet omver konden rennen.
De quad die we voor deze dag mochten lenen, vonden de kinderen wel stoer. Een lieve vrijwilligster kwam de kinderen voorzien van mooie snoetjes, hiervoor heel hartelijk dank. Om 17.30 uur hebben we samen met veel vrijwilligers de straat weer netjes opgeruimd.
Nogmaals dank jullie wel iedereen voor de hulp en gezelligheid. Samen hebben wij dit feest tot een onvergetelijke dag gemaakt.

In 2020 was wel ons 75 jarig jubileum, maar helaas geen feest. Dit feest hebben wij ingehaald op 16 oktober 2021. Voor de liefhebbers was er een Petanque toernooi. Dit was erg gezellig en goed georganiseerd door de Petanque club. Van hieruit gingen we samen naar de Boostenhof. Daar was Inmiddels een zeer uitgebreide “koffietafel” voor ons klaar gezet. Hier hebben wij van genoten. De jubilarissen van 25-40-50 en 60 jaar lidmaatschap werden gehuldigd. Een Dj zorgde voor muziek. Het was een geslaagde avond. Om 24.00 uur sloten we het feest af met een voldaan gevoel.
Speciale dank aan de organisatie van de feestavond.

Op 28 Oktober was de jaarlijkse Halloween activiteit. Er waren veel aanmeldingen voor binnen gekomen. De tent op het veldje stond klaar om de deelnemers te ontvangen. Net zoals Maud en Saskia die de kinderen gingen schminken tijdens het pompoen bewerken. Dames hartelijk dank hiervoor. Om 17.00 uur gingen we in groepjes de straten door om snoep op te halen. Buurtbewoners super bedankt, de kinderen hebben veel lekkers opgehaald. Marion en Ingrid bedankt.

Het Sinterklaas feest in december vieren wij ook dit jaar aangepast aan de regels. We hopen dat het volgend jaar weer samen kan.


Zo nu en dan krijgen we de vraag welke straten horen bij de buurtvereniging. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet:
• Pepijnstraat (van het tankstation tot de kapsalon)
• Leeuwerikstraat
• Burg. Gommansstraat (gedeelte)
• Ottostraat
• Fort St Michielstraat
• Leeuwerikplein
• Grote Parallelstraat
• Smeliënstraat
• Excelsiorstraat
• Schansgraaf


Groetjes en tot volgende keer

Saakje
“Buurtvereniging “Onderlinge Hulp”

Aanvullende gegevens