PUNT 50 jaar

 

Allereerst van harte gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum. Een gouden jubileum van een blad, gemaakt door en voor de inwoners van de wijk, dat is echt heel bijzonder.

 

Op de website las ik dat PUNT de opvolger is van het kerkblad Kontakt. Die verandering van naam werd veroorzaakt door de andere rol die het blad kreeg in de omgeving. Minder kerkelijke berichten om te verspreiden maar wel behoefte aan een contactblad voor de wijk. En dat dit blad gewaardeerd wordt en nodig is blijkt uit de hoeveelheid aan berichten die elke keer weer in PUNT staan. Het blad geeft me een mooie inkijk in de activiteiten in de wijk, laat me kennismaken met bewoners van de wijk. Vooral de persoonlijke verhalen van inwoners, deels in het dialect, zijn erg leuk om te lezen. Ook voor niet-inwoners!Mooi ook dat er een rubriek is waar prachtige foto’s staan van baby’s die geboren zijn. Een rubriek die ik als trotse oma van een nieuwe kleindochter (we hebben al 2 kleinkinderen) met veel plezier heb bekeken. Waarbij me overigens opvalt dat er in de Smeliënkamp veel meer meisjes dan jongens worden geboren!

 

Maar terug naar het gouden jubileum van PUNT. Ik wil de wijk feliciteren met het feit dat ze al 50 jaar een prachtig blad hebben. Ik wil de adverteerders feliciteren met het gegeven dat ze via dit blad zoveel mensen kunnen bereiken en daarmee ook de uitgave mogelijk maken. En tenslotte een felicitatie, maar vooral een groot woord van dank aan de redactie. De redactie die zich al jaren belangeloos inzet om de uitgave van PUNT mogelijk te maken. Daarmee levert u een erg belangrijke bijdrage aan de samenleving in de Smeliënkamp. Ik wens u nog een goede toekomst met uw blad en hoop dat u binnenkort dit prachtige jubileum uitgebreid kunt vieren.

 

Marij Pollux

Wethouder Duurzaamheid, cultuur en evenementen en wijkwethouder Blerick.

Aanvullende gegevens