RAPHAEL DE KASTE

zoon van

William de Kaste en Nora Haarweg
broertje van Felicia en Josephine

 

Klem met mijn oor!

Het is in de vroege ochtend van 24 december 2015 en ik besluit thuis mijn indaling in te zetten. Mijn moeder Nora Haarweg slaapt en rond 02.00 uur begin ik mijn eerste signalen af te geven. Ik zorg voor een onrustige slaap en tracht de spanning steeds meer op te bouwen. Rond 04.00 uur is het dan zover. Mijn aanstaande moeder moet opstaan en trilt op haar benen. Ik hoor haar de verloskundige bellen en zij komt direct naar ons huis. Zij geeft aan dat de deur al behoorlijk open staat en dat had ik haar ook kunnen vertellen. De reis naar beneden gaat verder en ik heb de vaart er behoorlijk in zitten. Ik maak mijn laatste draai in de kom en zit ineens ergens vast met mijn oor. Na een tijdje bedenk ik me en geef aan dat het voor mij zo niet hoeft.

 

Rond 06.00 uur belt de verloskundige het ziekenhuis en zij geeft aan dat we eraan komen. Mijn moeder Nora moet in de auto van de verloskundige kruipen en onderweg naar het ziekenhuis blijf ik drukken. In het ziekenhuis hoor ik dat ik na een tijdje te weinig aandrang laat zien om naar buiten te komen. Ik wil roepen dat ik met mijn oor vast zit, maar dat hadden ze zelf toch ook al geconstateerd. Na enkele uren kom ik met een meesterlijke zet toch vrij en zet ik mijn weg voort. Mijn vader William de Kaste loopt overal steeds achteraan en kijkt vol verwachting naar wat er gaat komen. Ik zorg ervoor dat ik er daarna snel ben.

 

Om 10.10 ben ik geboren met de naam Raphael de Kaste. Later hoor ik dat ik nog twee zussen heb, namelijk Felicia (3 jaar) en Josephine (2 jaar). Mijn ouders hebben nu een echte hattrick gescoord en ik ben blij dat ik allebei mijn oren nog heb.

 

Raphael de Kaste, ook namens mijn trotse ouders