MUCK GIELEN

zoon van

Jente en Marlieke Gielen
broertje van Nova en Sep

 

21 December 2018, de dag waar we zo naar uitgekeken hadden. De dag dat ons derde wondertje is geboren. Onze Muck.
Hij heeft ons geduld wel even op de proef gesteld daar hij 8 dagen later is gekomen dan verwacht. Hij vond het allemaal wel prima bij mama in de buik. Zelfs na 3 pogingen van de ver-loskundige om de bevalling op te wekken, bleef hij nog steeds zitten. Bij 41 weken en 1 dag hebben we dan ook besloten om de verloskundige de vliezen te laten breken. En maar goed ook, want dit had het gewenste effect. Vanaf dat moment ging het snel. Om 8:45 heeft de verloskundige de vliezen gebroken en ging ze weer weg om haar rondes te doen. Om 9:15 voelde mam de eerste wee. In het begin was er nog enige twijfel of het er een was, maar na 15 min. volgden ze zich steeds sneller op. Het ging zo vlot dat we om 9:50 de verloskundige belden om te vertellen dat er nog maar 3 min. tussen elke wee zat. De verloskundige kwam daarop meteen terug naar het geboorte-centrum om ons te helpen bij de bevalling. En met succes, om 11:36 werd hij geboren!
Alles was goed gegaan, dus we mochten snel naar huis. Om 14:00 uur waren we thuis en konden je grote zus Nova en broer Sep je ontmoeten. Wat waren ze blij dat je er was en ze je eindelijk konden knuffelen!

Ondertussen zijn we 7 weken verder en zijn ze nog steeds even dol op je. Ze geven je kusjes en knuffels en vertellen tegen iedereen dat Muck lief is.
Muck heeft in deze 7 weken al heel wat meegemaakt. Hij heeft al 2 keer in het ziekenhuis gelegen. De eerste keer bleek ge-lukkig vooral een storm in een glas water te zijn, maar de 2e keer was toch wel wat serieuzer. Nadat mama met hem naar de huisarts was gegaan omdat ze het niet helemaal vertrouwde, ging Muck in de wachtkamer bij de dokter ineens achteruit. De dokter kwam gelukkig net aan en nam ons mee naar zijn kamertje, waar hij constateerde dat Muck moeite had met ademen. Hierop heeft hij gelijk de ambulance laten bellen en die was gelukkig snel ter plaatse. Muck kreeg gelijk zuurstof toegediend en is met hoge vaart naar de EHBO gebracht. Daar hebben ze hem stabiel gekregen en die middag is hij naar Maastricht overgebracht waar ze een IC hebben speciaal voor kinderen. Gelukkig is hij heel snel opgeknapt van wat ze denken dat een longontsteking is geweest, en na 5 dagen Maastricht mocht hij terug naar de kinderafdeling in Venlo. Na 2 dagen daar hadden de artsen en pap en mam er weer vertrouwen in en mocht hij terug met ons naar huis.
Het was even erg schrikken, maar Muck heeft laten zien dat hij een sterk mannetje is en hij is een heerlijke, relaxte baby waar wij allemaal alleen maar van kunnen genieten. En dat zijn we nu ook vooral aan het doen!

Jente & Marlieke Gielen
Nova, Sep en Muck
Horsterweg 254